ადგილობრივი და საერთაშორისო საპატენტო ნამუშევრების მოძიება და ანალიზი საფერავის, ქინძმარაულის, ხვანჭკარას, მუკუზანის ღვინომასალის მიკროფილტრაციული პროცესისათვის ცვალებადი ტემპერატურისა და სიბლანტის პირობებში
ჩამოტვირთვები
ნაშრომში განხილული ადგილობრივი და საერთაშორისო საპატენტო ნამუშევრები ასახავს სხვადასხვა წითელი ღვინომასალის მიღების მიკროფილტრაციული პროცესის მეთოდების დამუშავების დარგობრივი სპეციფიკის არსებულ მდგომარეობას მსოფლიოში და განაპირობებს, ინსტიტუტში მიმდინარე სამეცნიერო კვლევებისათვის სათანადო პრიორიტეტების გამოკვეთას.
Downloads
Current advances in membrane processing of wines: A comprehensive review,3;
Youssef El Rayess a, Roberto Castro-Muñoz b, Alfredo Cassano c, Trends in Food Science & Technology,Volume 147, May 2024, 104453;
Method of removing sulfites from standard wine -Sand T. Brown , US5071664, 12/10/1991
Automatic plant for the microfiltration of liquids, in particular of wines - Maurizio De Mattia, EP0464322A1, 01/08/1992
Methods for preparing high color concentrate wine, David Charles Hayman Denise Rochelle Worden, US12203058B2, 2025-01-21;
Concentration of red wine by nanofiltration, Szilvia Banvolgyi, Istvan Kiss, Erika Bekassy-Molnar, Gyula Vatai, Desalination, Volume 198, Issues 1–3, 30 October 2006, Pages 8-15;
Non-Saccharomyces yeasts as bioprotection in the composition of red wine and in the reduction of sulfur dioxide; Sara Windholtz a, Pascaline Redon a, Soizic Lacampagne a, Laura Farris a c, Georgia Lytra a c, Margaux Cameleyre a, Jean Christophe Barbe a c, Joana Coulon b, Cécile Thibon a, Isabelle Masneuf
Pomarède a c, LWT, Volume 149, September 2021, 111781;
Sugar reduction in musts with nanofiltration membranes to obtain low alcohol-content wines,Noemi García-Martín a, Silvia Perez-Magariño b, Miriam Ortega Heras b, Carlos González-Huerta b, Mihaela Mihnea c, MaríaLuisa González Sanjosé c, Laura Palacio a, Pedro Prádanos a, Antonio Hernández a, Separation and Purification Technology,Volume 76, Issue 2, 13 December 2010, Pages 158-170;
Method and compositions for preserving wine, David Rubin, Ely Rubin, US8871284B2;
Fouling in microfiltration of wine: The influence of the membrane polymer on adsorption of polyphenols and polysaccharides, Mathias Ulbricht , Wolfgang Ansorge, Inge Danielzik , Martin König, Separation and Purification Technology 68(3):335342DOI:10.1016/j.seppur.2009.06.004;
Method for the removal of components causing turbidity, from a fluid, by means of microfiltration; Gede Wenten, Dirk M. Koenhen,Hendrik D. W. Roesink, Alan Rasmussen, Gunnar Jonsson, US5560828A;
ღვინო მუკუზანი - W ka.wikipedia.org.
ღვინო საფერავი - W ka.wikipedia.org.
ღვინო ხვანჭკარა - W ka.wikipedia.org.
ღვინო ქინძმარაული - W ka.wikipedia.org.
მადერის ტიპის მაგარი ღვინის მიღების ხერხი კონსტანტინე ბალავაძე. სასარგებლო მოდელის პატენტი: (11) GE U 2015 1845 Y : (51) C 12 G 1/00 (IPC, 2006)
Biological and technological research of wine materials processing, ripening and aging from Saperavi grapes. /N. Baghaturia, T. Nanitashvili, N. Begiashvili, Ts. Shilakadze, B. Baghaturia/, GEORGIAN ABSTRACTS JOURNAL, Teqinformi,# 11(23), 2013.Agriculture; Agrarian-economic Science and Technologies, 2013, #1, pp. 61-72.
Does kvevri (amphora) clay influence the quality of wine? /G.Barisashvili/, GEORGIAN ABSTRACTS JOURNAL, Teqinformi,# 11(23), 2013.Agriculture; New Agrarian Georgia - 2013. - № 4 - pp .19-22
საავტორო უფლებები (c) 2025 ქართველი მეცნიერები

ეს ნამუშევარი ლიცენზირებულია Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 საერთაშორისო ლიცენზიით .

