ანოტაცია
სტატიაში განხილულია ისეთი კენკროვანი კულტურების გრძელვადიანი შენახვის ტექნოლოგია, რომლებიც ითვლება მალფუჭებად პროდუქტებად. შემუშავებული მეთოდით შესაძლებელია მათი შენახვა სწრაფი გაყინვით ექვსი თვის განმავლობაში გარეგნობისა და ბიოქიმიური მაჩვენებლების შენარჩუნებით.
წყაროები
Ali, L. “Pre-harvest factors affecting quality and shelf-life in raspberries and blackberries (Rubusspp. L.).” PhD diss, Swedish University of Agricultural Sciences, Alnarp, 2012;
Ali, L., Svensson, B., Alsanius, B.W.,Olsson, M.E. „Late season harvest and storage of Rubus berries--Major antioxidant and sugar levels.” Scientia Horticulturae 129/3 (2011): 376-381;
Livani, F., Ghorbanli, M., Sateeyi, A. “Changes in antioxidant activity and content of phe-nolic compounds during the ripening process of elm-leaved blackberry fruit.” International Journal of Agronomy and Plant Production 4/1 (2013): 88-93;
ეს ნამუშევარი ლიცენზირებულია Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 საერთაშორისო ლიცენზიით .
საავტორო უფლებები (c) 2024 ქართველი მეცნიერები