ზოგიერთი კენკროვანი კულტურის სწრაფი გაყინვის ტექნოლოგია
PDF (English)

საკვანძო სიტყვები

კენკროვანი კულტურა
სწრაფი გაყინვა
ანტიოქსიდანტობა
ვიტამინი C

კატეგორიები

როგორ უნდა ციტირება

ბერიაშვილი ქ., ძნელაძე ს., & სორდია ე. (2024). ზოგიერთი კენკროვანი კულტურის სწრაფი გაყინვის ტექნოლოგია. ქართველი მეცნიერები, 6(2), 74–78. https://doi.org/10.52340/gs.2024.06.02.09

ანოტაცია

სტატიაში განხილულია ისეთი კენკროვანი კულტურების გრძელ­­­ვა­დიანი შენახ­ვის ტექნოლოგია, რომლებიც ითვლება მალფუჭებად პროდუქ­ტებად. შემუშავებული მეთოდით შესაძლებელია მათი შენახვა სწრაფი გაყინვით ექ­ვსი თვის განმავლობაში გარეგნობისა და ბიოქიმიური მაჩვენებლების შენარჩუნებით.

https://doi.org/10.52340/gs.2024.06.02.09
PDF (English)

წყაროები

Ali, L. “Pre-harvest factors affecting quality and shelf-life in raspberries and blackberries (Rubusspp. L.).” PhD diss, Swedish University of Agricultural Sciences, Alnarp, 2012;

Ali, L., Svensson, B., Alsanius, B.W.,Olsson, M.E. „Late season harvest and storage of Rubus berries--Major antioxidant and sugar levels.” Scientia Horticulturae 129/3 (2011): 376-381;

Livani, F., Ghorbanli, M., Sateeyi, A. “Changes in antioxidant activity and content of phe-nolic compounds during the ripening process of elm-leaved blackberry fruit.” International Journal of Agronomy and Plant Production 4/1 (2013): 88-93;

Creative Commons License

ეს ნამუშევარი ლიცენზირებულია Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 საერთაშორისო ლიცენზიით .

საავტორო უფლებები (c) 2024 ქართველი მეცნიერები

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...