ანოტაცია
ნაშრომში ეხება მზესუმზირას ზეთის გამდიდრებას „ომეგა-3“ და „ომეგა-6“ ცხიმოვანი მჟავებით, რომელიც შეუცვლელია ადამიანის ორგანიზმისათვის. ნაშრომის მიზანს წარმოადგენს მზესუმზირას ზეთის აღნიშნული ცხიმოვანი მჟავებით დაბალანსება დაბალი ღირებულების მქონე მცენარეული ზეთებით, კონკრეტულად - მდოგვის ზეთით.
წყაროები
Скорюкин А. Н. Технология получения и применения купажированных жировых продуктов с оптималь¬ным составом жирнокислотным составом ПНЖК: техн. наук: 05.18.06, М., 2004.
Лукин, А. А. Перспективы создания растительных масел функционального назначения. Молодой ученый. 2013, № 9 (56), с. 57-59. URL: https://moluch.ru/archive/56/7728 (გადამოწმებულია 18.11.2022)
Rastogi T., Reddy K. S., Vaz M., et al. Diet and risk of ischemic heart disease in India. Am. journal, 2004. April (vol. 79, no. 4). pp. 582-592. PMID 15051601.
Edible oils and fats: level of erucic acid , Wayback Machine - ევროსაბჭოს ოფიციალური გვერდი, 2014 წლის 22 თებერვლის არქივის კოპიო.
Лукин, А. А. Перспективы создания растительных масел функционального назначения. Молодой ученый. 2013, № 9 (56). с. 56-60. URL: https://moluch.ru/archive/56/7728 (გადამოწმებულია 18. 11. 2022).
მ. სირაძე, ი. ბერძენიშვილი. მცენარეული ზეთების ქიმიური შედგენილობა და რაფინირების ტექნოლოგიის დახვეწა. თბილისი, 2017. გვ 8-16.
USDA Database for the Choline Content of Common Foods. [დაშვების თარიღი: 12.02.2014. დაარქივებულია ორიგინალიდან 19.10. 2013. გადამოწმებულია 18.11.2022).
ეს ნამუშევარი ლიცენზირებულია Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 საერთაშორისო ლიცენზიით .