ციტრუსების გადამუშავების ნარჩენებიდან Pვიტამინური აქტიურობის სუბსტანციის მიღება
PDF (English)

საკვანძო სიტყვები

საკვანძო სიტყვები არაა

როგორ უნდა ციტირება

კირთაძე ნ., არძენაძე მ., ჯოხაძე მ., ბაკურიძე ლ., & ბერაშვილი დ. (2021). ციტრუსების გადამუშავების ნარჩენებიდან Pვიტამინური აქტიურობის სუბსტანციის მიღება. თბილისის სახელმწიფო სამედიცინო უნივერსიტეტის სამეცნიერო შრომათა კრებული, 50, 74–77. https://doi.org/10.52340/csw.2021.06.18

ანოტაცია

ციტრუსოვან კულტურათა შორის საქართველოში ფართოდაა გავრცელებული: ფორთოხალი, მანდარინი და ლიმონი. ყოველწლიურად მათი საშუალო მოსავალი 100000 ტონაა, აქედან საშუალოდ 40 000 ტონა არაკონდიცირებული ნაყოფებია, რომლებიც ექვემდებარება გადამუშავებას სხვადასხვა სახის საკვები პროდუქტების (წვენი-კონცენტრატები, მურაბა, ჯემი და ა.შ) მისაღებად. ნარჩენების სახით წარმოებებში გამოუყენებელი რჩება დაახლოებით 60%.

https://doi.org/10.52340/csw.2021.06.18
PDF (English)

წყაროები

Лазишвили Л.А., Гуманицкая Н., Болквадзе В. К вопросу комплексной переработки плодов цитрусовых //Труды Грузинского НИИ по хране¬нию и переработке субтропического сырья. - Ба¬туми, 2002. С. 67-71.

Лекарственные растения: фундаментальные и прикладные проблемы Материалы I Международной научной конференции (21—22 мая 2013 г., г. Новосибирск), Биологически активные вещества растений, С 128-130.

Пищевое волокно - конечный продукт безотходной технологии плодов мандарин. А.Д.Цинцкиладзе, Л.А.Лазишвили, О.Г.Микеладзе, З.И.Концелидзе. Журн. Пиво и напитки. №3, с.38-39. 2006.

Фишман Г.М., Цинцкиладзе А.Д., Лазишвшш Л.А. К перспективному использованию производственных отходов переработки мандаринов//Труды грузинского НИИ по хранению и переработке субтропического сырья. - Батуми, 2002. С. 58-61.

Шалашвили АГ. Флавоноиды культивируемых в Грузии растений родов Сйгиз и V^Ш. Химический состав и метаболизм: Автореф. дис. док. Биол. Наук. М.: Ин-т биохимии им. А.Н. Баха, 1988. -50с.

Tim Cushnie T. P., Lamb A. J . Antimicrobial activity of flavonoids // International journal of antimicrobialagents. 2005. ¹ 26. P. 343—356.

Harborne J. B ., Baxter H. The handbook of natural flavonoids. Vol. 1 and 2. Chichester, UK: John Wiley and Sons, 1999.

Shohaib T, Shafique M., Dhanya N, Madhu C. Divakar. Importance of flavonoid sintherapeutics // HYGEIA: Journal for drug sandmedicines. 2011. ¹ 3 (1). P. 1—18.

Harborne J. B ., Williams CA. Advances in flavonoid research since 1992. Phytochemistry. 2000. Vol. 55. P. 481-504.

Middleton Jr.E., Chithan K. The impact of plant flavonoids on mammalian biology: implications for immunity, inflammation and cancer // The flavonoids: advances in research since 1986 /Harborne J. Bed.London: Chapman and Hall, 1993.

Goel R. K., Pandey V. B.,Dwivedi S. P.D., Rao Y.V.Antiinflammatory and antiulcer effects of kaempferol,a flavone, isolated from Rhamnus procumbens // Indian Journal of Experimental Biology.1988. Vol. 26.

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...