გასტრონომიული კულტურა, ტურიზმი და მისი მნიშვნელობა აჭარის რეგიონში

გასტრონომიული კულტურა, ტურიზმი და მისი მნიშვნელობა აჭარის რეგიონში

ავტორები

  • თეონა ზოიძე ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

DOI:

https://doi.org/10.52340/gmg2023.01.001

საკვანძო სიტყვები:

აჭარა, გასტრონომია, სამზარეულო, კერძები, ბორანო, სინორი, კაიმაღი

ანოტაცია

   კვლევა აერთიანებს კულტურათშორისი, ეკონომიკური და ტურისტული   ტენდენციების ერთობლიობას . მასში წარმოდგენილია გასტრონომიული ტრადიციების მნიშვნელობა,  რეგიონულ იდენტობის მნიშვნელობა. სტატიაში განხილულია  აჭარული გასტრონომია, როგორც საქართველოს ერთ-ერთი გამორჩეული ტურისტული პროდუქტი. სტატიაში ასახულია აჭარული გასტრონომიის უნიკალური ნიმუშები, მივიწყებული კერძები და ტრადიციები, დასკვნის სახით მოცემულია რეკომენდაციები.

##plugins.generic.usageStats.downloads##

##plugins.generic.usageStats.noStats##

ავტორის ბიოგრაფია

თეონა ზოიძე, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

სსიპ აჭარის მუზეუმის დირექტორი,

ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ასისტენტ-პროფესორი

წყაროები

ტრადიციული და კლასიკური კერძები. ქართული გემო. ბაკურ სულაკაურის გამომცემლობა. 2018 წ.პროექტის ხელმძღვანელები: ანა თურმანიძე, ანი ფხალაძე.

ი. სამსონია, ნ. ნოღაიდელი, 2009. ხალხური სამზარეულო.სამხრეთ-დასავლეთ საქართველოს ისტორიის ნარკვევები. აჭარა II. ბათუმი. გვ.421-424,

ვახუშტი. 1941. აღწერა სამეფო საქართველოსი. თბ.

ზ. ჭიჭინაძე. 1893. წერილი მაჭახლიდან. გაზ. „ივერია:, ,N 158.

ქართველი ხალხის ეთნოლოგიური ლექსიკონი. აჭარა. ბათუმი. 2019

სამხრეთ -დასავლეთ საქართველოს ისტორიის ნარკვევები.აჭარა ბათ.2009 წ.ტ.2

ბ. ჯორჯაძე, 1914 . ,,სრული სამზარეულო თბ.

თ. სახოკია, 1985 ,,მოგზაუერობანი’’ბათ.

,,ქართული სახალხო ეთნოლოგიური ლექსიკონი აჭარა თბ.2019 წ.

კულინარიული მოგზაურობა აჭარაში, ბათ. 2023 წ.

ლ.ალხაზიშვილი, 1945. ბუნება და ცხოვრება, თბ.

სსიპ აჭარის მუზეუმის ფონდები ხ/ფ N 6

სსიპ აჭარის მუზეუმის ფონდები ხ/ფ N 114

სსიპ აჭარის მუზეუმის ფონდები ხ/ფ N 1089

Khakhubia, N. et al. 2025. Advancing Rural Tourism in Adjara: Key Projects and Strategic Approaches. ESI Preprints OUCI+11esipreprints.org+11eujournal.org+11

Exploring Residents’ Perceptions towards Tourism Development: case of Adjara Mountain Area (2023) Sustainability journal MDPI+1OUCI+1

Khositashvili M. 2020. Adjara Tourism Industry in Terms of Sustainable Development Requirements. Yearbook of Kutaisi Ilia Chavchavadze Public Library esipreprints.org+8yearbook.openjournals.ge+8iem.ge+8

Katsitadze et al. (2025). Role of small and medium hotel development in sustainable tourism in mountainous Adjara. Goodwood Publishing dspace.tsu.ge

Ethnovisual Tourism Atlas in Adjara. DOAJ article doaj.org

Boyko et al. (2024). Georgian Gastronomic Tourism development and wine food pairing significance researchgate.net

ჩამოტვირთვები

გამოქვეყნებული

2025-08-02

გამოცემა

სექცია

Articles

ამ ავტორ(ებ)ის ყველაზე წაკითხვადი სტატიები

მსგავსი სტატიები

1 2 3 > >> 

თქვენ ასევე შეგიძლიათ მსგავსი სტატიების გაფართოებული ძიების დაწყება ამ სტატიისათვის.

Loading...