მესხური ტენილი ყველის საწარმოო ტექნოლოგიური ხაზის შემუშავება
PDF (English)

საკვანძო სიტყვები

ტენილი ყველი
მჟავიანობა
სეპარაცია
დელამო
სტანდარტიზირება

როგორ უნდა ციტირება

ასპანიძე დ., რუხაძე თ., ბოკერია ა., სირაძე მ., სორდია ე., & ძნელაძე ს. (2023). მესხური ტენილი ყველის საწარმოო ტექნოლოგიური ხაზის შემუშავება. ქართველი მეცნიერები, 5(3), 34–38. https://doi.org/10.52340/2023.05.03.04

ანოტაცია

ყველი მეტად პოპულარული საკვები პროდუქტია და მასზე მოთხოვნილება ძალიან დიდია. ის დამზადების ტექნოლოგიის მიხედვით მრავალფეროვანია და შესაბამისად განსხვავებული ორგანოლეპტიკური და ფიზიკური მახასიათებლებით გამოირჩევა. საქართველოც მდიდარია ყველის მრავალსახეობით და კუთხეების მიხედვით ყველის მომზადების გათვალისწინებით განსხვავებული ტრადიციული ტექნოლო­გიებია შემორჩენილი, რომელთა უმეტესობისათვის სტანდარტული ტექნოლოგიის ხაზი ჯერაც არ შემუშავებულა. ჩვენ შევიმუშავეთ მესხური ტენილი ყველის სტანდარტული ტექნოლოგიის ხაზი, რომელშიც გათვალისწინებულია ტექნოლოგიური პარამეტრები და ყველის ტრადიციულად მომზადების ყველა ნიუანსი.

https://doi.org/10.52340/2023.05.03.04
PDF (English)

წყაროები

საქართველოს კულტურული მემკვიდრეობის დაცვის ეროვნული სააგენტოს გენერალური დირექტორის ბრძანება;

თოფურია ნ., ყველის დამზადების ხალხური ტექნოლოგია, ტ. XIX, თბილისი, „მეცნიერება“, 1978, გვ. 152-154.

Order of the Director General of the National Agency for the Protection of Cultural Heritage of Georgia;

Topuria N., Folk technology of cheese making, vol. XIX, Tbilisi, "Science", 1978, p. 152-154.

Creative Commons License

ეს ნამუშევარი ლიცენზირებულია Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 საერთაშორისო ლიცენზიით .

საავტორო უფლებები (c) 2023 ქართველი მეცნიერები

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...