გლიკაციის საბოლოო პროდუქტები
PDF (English)

საკვანძო სიტყვები

საკვანძო სიტყვები არაა

როგორ უნდა ციტირება

მერკვილაძე ნ., თუშურაშვილი პ., მარგველანი გ., პაპავა მ., & ეკალაძე ე. (2021). გლიკაციის საბოლოო პროდუქტები. თბილისის სახელმწიფო სამედიცინო უნივერსიტეტის სამეცნიერო შრომათა კრებული, 50, 81–84. Retrieved from https://journals.4science.ge/index.php/CSW/article/view/35

ანოტაცია

ჯანმრთელობაზე ზრუნვისა და ცხოვრების წესის თანამედროვე გამოწვევების ფონზე საგრძობლად გაიზარდა ასაკთან ასოცირებული ისეთი დაავადებების მიმართ ინტერესი, როგორიცაა ნეიროდეგენერაციული, გულ-სისხლძარღვთა, 2 ტიპის შაქრიანი დიაბეტი. ყველა ამ ქრონიკული დაავადების პათოგენეზში ჩართულია ცილების, ლიპიდებისა და ნუკლეინის მჟავების მოდიფიკაციები. მათ შორის ჯვარედინად ბმული და არადეგრადირებადი აგრეგატების წარმოქმნით.თუმცა, დღეისათვის მსგავსი დაავადებების განვითარების რისკი მკვეთრადაა გაზრდილი არამარტო ხანდაზმულ, არამედ შუახნისა და ახალგაზრდა ინდივიდებშიც.

PDF (English)

წყაროები

. Abate G., DelbarbaA., Marziano M, et al. Advanced Glycation End Products (AGEs) in food: Focusing on Mediterranean Pasta. Nutrution& Food Sciences, 2015, 5:6

Alin Stirban, Thomas Gawlowski, Michael Roden, Vascular effects ofadvanced glycation end products: Clinical effects and molecular mechanisms. Molecular metabolism, 2013, 7;

(2):94-10. 3. Caram LMO, Ferrari R, Rasslan Z., Advanced Glycation End Products(AGEs) and Its Soluble Receptor in Smokers and Mi ld/Moderate COPD. Journal of Lung Disease&Treatment.2016,2:3

Christiane Ott, Kathleen Jacobs.et al., Role of advanced glycation end products in cellular signaling. Redox Biology, 2014, 2:411-29.

Eui-Young Choi, Hyuck Moon Kwon, Chul-Woo Ahn, et al., Serum Levels of Advanced Glycation End Producys Are Associated With In-Stent Restenosis in Diabetic Patients. Yonsey Medical Journal, 2005, Feb 28; 46(1): 78–85.

Kalina Rajaobelina, Audrey Cougnard-Gregoire,et al., Autofluorescence of Skin Advanced Glycation End Products: Marker of Metabolic Memory in Elderly Population. J Geron A Sci Med, 2015, 70(7):841-6.

Jalaluddin Mohd, Saheem Ahmad et.al, Recent Advances in Detection of AGEs: Immunochemical, Bioanalytical and Biochemical Approaches. International Union of Biochemistry and Molecular Biology. 2015, 67 (12), 897-913.

Jaime Uribarri, John Cijiang He, The Low AGE Diet: A Neglected Aspect of Clinical Nephrology Practice? Nephron 2015,130 (1):48-53

Jaime Uribarri, Sandra Woodruff, et al. Advanced Glycation End Products in Foods and a Practical Guide to Their Reduction in Diet. J Am Diet Assoc. 2010, 1

(6): 911– 16.e12. 10Helen Vlassara and Jaime Uribarri, Advanced Glycation End Products (AGE) and Diabetes: Cause, Effect, or Both. Curr Diab Rep. 2014, 14(1): 453. 11.Paraskevi Gkogkolou and Markus Bohm, Advanced glycation end products - Key players in skin aging? Dermatoendocrinol. 2012,4(3):259-70. 12.Paul J. Thornalley, Naila Rabbani, Detection of Oxidized and glycated proteins in clinical samples using mass spectrometry - A user’s perspective. Biochemica et Biophisica Acta 1840, 2014, 818-829.

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...