ანოტაცია
კვლევის მიზანს წარმოადგენდა საქართველოში 2012-2015 წლებში საკვებისმიერი მოშხამვით ავადობის შესწავლა და მისი ანალიზის საფუძველზე პრევენციული ღონისძიებების შემუშავება. მონაცემები საკვებისმიერი მოშხამვების შესახებ აღებულ იქნა დაავადებათა კონტროლისა და საზოგადოებრივი ჯანმრთელობის ეროვნული ცენტრიდან და ინფექციური საავადმყოფოს საარქივო განყოფილებიდან.
წყაროები
სსიპ სურსათის ეროვნული სააგენტოს 2015 წლის ანგარიში. ჰტტპ://ნფა.გოვ.გე/გე/ინსპექტირებიბს შედეგები;
ჯანმრთელობის დაცვა. სტატისტიკური ცნობარი. დაავადებათა კონტროლის და საზოგადოებრივი ჯანმრთელობის ეროვნული ცენტრი. საქართველო 2015 .htt p :// www. ncd c . ge/ Atta ched File s/
0 1 5 _ % 2 0 G E O _ f 1 8 6 3 b 9 1 - 1 8 0 2 - 4 7 0 6 - 8 0 8 4 -0c2a1b03d9e0.pdf);
About Foodborne Illness.http://foodborneillness.org/about-foodborne-illness.html;
Burden of Foodborne Illness: Findings. https://www.cdc.gov/foodborneburden/2011-foodborne-estimates.html;
Food Poisoning. https://www.foodsafety.gov/poisoning/
New CDC Data on Foodborne Disease Outbreaks. https://www.cdc.gov/features/foodborne-diseases-data/;
Scallan E, Hoekstra RM, Angulo FJ, et al. Foodborneillness acquired in the United States — major pathogens.
Emerging Infectious Diseases 2011; 17(1): 7 – 15)